Škoricové truffles

Vegánske čokoládovo škoricové truffles

Náš vegánsky proteín nie len dobre chutí, ale rovnako dobre sa s ním aj pečie. V spolupráci so šikovnou pekárkou a kuchárkou Natáliou sme pre vás pripravili tento recept. Natália pravidelne prispieva s podobnými receptami na svojom blogu Zdravie na tanieri, kde nájdete kopec chutných a hlavne zdravých receptov. Dosť bolo čítania, ide sa piecť!

Suroviny

Na obaľovanie

  • 4PL mandľových lupienkov
  • 4PL kokosu

Postup prípravy

Všetky ingrediencie určené na prípravu Truffles si rozmixujeme vo väčšom mixéri so sekacími nožmi na tuhú zmes. Asi 3x stierame zmes, aby sa poriadne premixovala. Po rozmixovaní ju necháme v mrazničke postáť asi 10 minút.

Zatiaľ si do misiek, v ktorých budeme guličky obaľovať pripravíme zmesi. Do prvej len nasypeme kokos. Do druhej pôjdu mandle, ale tie si najprv rozmixujeme na konzistenciu strúhanky, až potom nasypeme do misky. Ja som použila mandľové lupienky, ale Vy môžete použiť aj celé lúpané mandle.

Po odstáti v mrazničke zmes vyberieme a mokrou rukou tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v mandľovom a kokosovom obale. Niektoré ponechajte aj čisté. Chutia výborne.

Ďalšie články

Vegan protein
Tekvicovo – pomarančové muffiny
Škoricové truffles
Špaldový koláč
Proteín ako vegán – koľko a odkiaľ
Bielkoviny patria k neodmysliteľnej zložke potravy
Ako doplniť zdroj bielkovín