Tekvicovo – pomarančové muffiny

Tekvicovo – pomarančové muffiny

Cesto

  • 175 g  polohrubej múky
  • 3 odmerky pomarančového Vegan Proteínu
  • 100 g fruktózy
  • tekvicového pyré z menšej tekvice(Hokkaido)
  • 2 vajcia
  • 100 ml olivového oleja
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 polievkové lyžice  pomarančovej šťavy
  • 2 čajová lyžička  kypriaceho prášku
  • Štipka bieleho korenia
  • štipka muškátového orecha
  • 1 čajová lyžička škorice
  • štipka  soli

Krém na ozdobenie

  • 250 g mascarpone
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 140 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 75 g fruktózy
  • 2 čajové lyžičky postrúhanej pomarančovej kôry

Hokkaido tekvicu pokrájame na malé kocky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme upiecť cca 30 minút pri teplote 180°C. Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Zmiešame múku, proteín, fruktózu, kypriaci prášok koreniny a soľ. Postupne vmiešame vajíčka, olej, mlieko, pomarančovú šťavu a tekvicové pyré. Cestom naplníme košíčky asi do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 180°C, po cca 45 minútach skontrolujeme špajdľou, či sú správne prepečené.

Pripravíme si krém. Ručným šľahačom vyšľaháme všetky suroviny tak, aby bol nadýchaný a necháme ho na chladnom mieste odstáť. Stuhnutý krém nanesieme cukrárskym vreckom na jednotlivé muffiny. Ozdobíme pomarančovou kôrou.

Ďalšie články

Vegan protein
Tekvicovo – pomarančové muffiny
Škoricové truffles
Špaldový koláč
Proteín ako vegán – koľko a odkiaľ
Bielkoviny patria k neodmysliteľnej zložke potravy
Ako doplniť zdroj bielkovín