Tekvicovo – pomarančové muffiny
Cesto
- 175 g polohrubej múky
- 3 odmerky pomarančového Vegan Proteínu
- 100 g fruktózy
- tekvicového pyré z menšej tekvice(Hokkaido)
- 2 vajcia
- 100 ml olivového oleja
- 150 ml plnotučného mlieka
- 3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
- 2 čajová lyžička kypriaceho prášku
- Štipka bieleho korenia
- štipka muškátového orecha
- 1 čajová lyžička škorice
- štipka soli
Krém na ozdobenie
- 250 g mascarpone
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 140 g bieleho gréckeho jogurtu
- 75 g fruktózy
- 2 čajové lyžičky postrúhanej pomarančovej kôry
Hokkaido tekvicu pokrájame na malé kocky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme upiecť cca 30 minút pri teplote 180°C. Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Zmiešame múku, proteín, fruktózu, kypriaci prášok koreniny a soľ. Postupne vmiešame vajíčka, olej, mlieko, pomarančovú šťavu a tekvicové pyré. Cestom naplníme košíčky asi do troch štvrtín. Pečieme pri teplote 180°C, po cca 45 minútach skontrolujeme špajdľou, či sú správne prepečené.
Pripravíme si krém. Ručným šľahačom vyšľaháme všetky suroviny tak, aby bol nadýchaný a necháme ho na chladnom mieste odstáť. Stuhnutý krém nanesieme cukrárskym vreckom na jednotlivé muffiny. Ozdobíme pomarančovou kôrou.